Returpolicy


Här finner du Palm de Luxs policy för returer och ångerrätt, vilket även framgår av avsnitt 5 i Palm de Luxs Köpvillkor.
 
Vid köp av varor på Hemsidan gäller lagstadgad 14 dagars ångerrätt. Du har därmed rätt att ångra ditt köp förutsatt att du meddelar Palm de Lux detta inom 14 dagar från det att Du eller ditt ombud tagit emot varan som beställts (ångerfristen). Information om den lagstiftade och gällande ångerrätten kan läsas här.

Om en vara har förseglats får Du inte bryta förseglingen om Du vill kunna utöva din ångerrätt. Rätten att ångra sig upphör alltså när Du bryter förseglingen.

Om Du vill ångra ditt köp ska Du, innan ångerfristen löpt ut, skicka ett klart och tydligt mejl till Palm de Lux att Du vill göra en retur samt ange vilka varor den avser. Skicka mejlet till [email protected] och i ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt. Du kan även använda den standardblankett för utövande av ångerrätt som Konsumentverket tagit fram (se www.konsumentverket.se).

I det fall där du utnyttjar ångerrätten betalar Du returfrakten samt eventuella tullavgifter och Du ansvarar även för varans skick efter det att Du har mottagit varan samt under returfrakten. Från det datumet då Palm de Lux mottagit ditt meddelande att du önskar göra en retur har du 30 dagar på dig att skicka varan till oss. Varan ska skickas väl emballerad, i fint skick och i originalkartong.

Vid en retur betalar Palm de Lux tillbaka det beloppet som Du betalat för varan, dock återbetalas ej eventuella fraktkostnader och andra avgifter som Kunden betalat. Kunden står för returkostnad, inklusive eventuella tullavgifter, enligt fraktarens frakttabell och har ansvaret för varan till dess den har kommit oss tillhanda. Palm de Lux accepterar inte retur mot postförskott eller fakturor på returnerade varor.

Om Du hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess funktion eller egenskaper, har Palm de Lux rätt att dra av en summa från summan som ska återbetalas, motsvarande värdeminskningen på de returnerade varorna som kan uppgå till varans fullständiga pris.

Palm de Lux betalar snarast tillbaka beloppet, allra senast inom 14 dagar från det datum då Palm de Lux tog emot ditt meddelande om utövande av ångerrätten. Palm de Lux har dock rätt att vänta med att genomföra återbetalningen tills Palm de Lux tagit emot varan. Förutsatt att inget annat överenskommits eller att inga hinder föreligger för återbetalning via det ursprungligen valda betalalternativet, kommer du att få tillbaka pengarna via det betalalternativ du valde då du genomförde köpet.